Bu gün İtaliyanın Azərbaycandakı səfirliyinin təşkilatçılığı, Kənd Təsərrüfatı Nazirliyinin tabeliyində Aqrar Tədarük və Təchizat ASC-nin dəstəyi ilə baş tutan İtaliya Mətbəxi Həftəsi çərçivəsində “Təhlükəsiz qida, keyfiyyətli məhsullar və güclü bir ölkə brendi. İtaliya-Azərbaycan Dialoqu” seminarı keçirilib.
Seminarın açılış mərasimində çıxış edən İtaliyanın ölkəmizdəki səfiri Auqusto Massari ölkələrimiz arasındakı əməkdaşlığın tarixindən və aqrar sahədə birgə görülən işlərdən danışıb.
Daha sonra isə Michelin ulduzlu aşpaz Karlo Krasko çıxış edərək bir neçə gün ərzində paytaxtımızın müxtəlif restoranlarında İtaliya mətbəxinin ləziz təamlarını hazırladığını və onları hazırlayarkən “Kənddən Şəhərə” satış mərkəzlərində satılan qida məhsullarından istifadə etdiyini vurğulayıb.
Kənd Təsərrüfatı Nazirliyinin Beynəlxalq əlaqələr şöbəsinin müdiri Rəşad Fərəcov açılış mərasimində çıxış edərək ölkəmizdə kənd təsərrüfatı sahəsinin inkişaf etdiyini və bu inkişafın Azərbaycan üçün yeni imkanlar yaratdığını qeyd edib. Azərbaycanın qonaqpərvərliyindən və mətbəxindən danışan R.Fərəcov məhsullarımızın İtaliya kulinariya ənənələrini zənginləşdirəcəyini söyləyib. Bu isə özlüyündə həm italya mətbəxini, həm də yerli məhsullarımızın keyfiyyətini nümayiş etdirəcək.
Tədbirin açılış mərasimində Azərbaycan Turizm Agentliyinin aparat rəhbəri Kənan Qasımov və İtaliya Ticarət Agentliyinin Azərbaycan və Gürcüstan üzrə nümayəndəliyinin direktoru Maurizio Ferrini çıxış ediblər.
Tədbirin debat hissəsində Kənd Təsərrüfatı Nazirliyinin tabeliyində Aqrar Tədarük və Təchizat ASC İdarə Heyətinin sədrinin müşaviri Vüqar Namazov çıxış edərək ATT-nin fəaliyyətindən, həyata keçirilən layihələrdən danışıb. O, qurumun əsas məqsədinin insanları sağlam məhsullarla təmin etmək, eyni zamanda kiçik və orta fermer təsərrüfatlarını dəstəkləməkdən ibarət olduğunu bildirib. Azərbaycanın ixrac potensialının yüksək olduğunu diqqətə çatdıran V.Namazov təmsil etdiyi qurumun yerli qida məhsulları istehsalçılarını ixraca təşviq etdiyini qeyd edib.
Qeyd edək ki, İtaliya Mətbəxi Həftəsi 18-24 noyabr tarixlərində Azərbaycanla bərabər dünyanın bir çox başqa ölkələrində də təşkil olunub. Həftə çərçivəsində paytaxtımızda çoxlu sayda tədbirlər (seminarlar, konfranslar, aşpazlarla görüşlər, aşpazlıq kursları, dequstasiyalar, şam yeməkləri, biznesin təşviqi fəaliyyətləri və s.) təşkil olunmaqdadır. Əsas məqsədi keyfiyyətli İtalyan mətbəxinin və qida məhsullarının dünyada tanıdılması olan həftə İtaliya hökumətinin başlatdığı "İtalyansayağı yaşamaq" (“Vivere ALL’Italiana”) planının bir hissəsi olaraq həyata keçirilir.
“Qeyri-neft sektoru və qlobal ərzaq təhlükəsizliyi problemləri” mövzusunda elmi-praktik konfrans keçirilib
30 May 2023
Nazir Məcnun Məmmədov Macarıstanın kənd təsərrüfatı naziri ilə görüşüb
24 May 2023
Üzümlüklərdə vaxtında yerinə yetirilən yaşıl əməliyyat yüksək keyfiyyətli və bol məhsulun alınmasını təmin edir – Fermerlərə məsləhət
24 May 2023
Xarici mütəxəssislərin iştirakı ilə toxumluq sahələrin monitorinqi keçirilib
23 May 2023
Azərbaycanda buğda bitkisində pas xəstəliklərinə qarşı mübarizə mövzusunda konfrans keçirilib
19 May 2023